vineri, 25 noiembrie 2011

Sfirsitul Lumii.2012.

Arheologii mexicani au recunoscut descoperirea celei de-a doua inscriptii mayase legata de sfarsitul lumii in 2012 -
Sapaturile de la Comalcalco din luna iunie anul acesta . Institutul arheologic din Mexic a minimalizat teoriile carora vechii mayasi au prezis producerea unei apocalipse in 2012.Ei au recunoscut ca au descoperit o noua referinta legata de acest lucru pe un fragment cioplit gasit printre ruine, in sudul tarii.Pana in prezent, cei mai multi dintre experti citau o singura referinta legata de 2012, descoperita in glifele mayase, respectiv o tablita de piatra gasita in Tortuguero, in statul Tabasco.
Instituitul National de Antropologie si Istorie a precizat intr-un comunicat ca exista doua referiri la apocalipsa din 2012, descoperita printre ruinele de la Comalcalco.
Inscriptia se afla cioplita pe o caramida. AP noteaza ca Comalcalco este neobisnuit printre templele mayase, deoarece a fost construit din caramizi.
Arturo Mendez, un purtator de cuvant al institutului, a declarat ca fragmentul de inscriptie mayasa a fost descoperit in urma cu cativa ani si a fost analizat cu atentie. Nu a fost expus niciodata si este tinut intr-un depozit al institutului.
Existenta "Caramizii de la Comalcalco", asa cum este cunoscut cel de-al doilea fragment, a fost discutata de experti pe unele forumuri online. Multi se indoiesc ca este o referinta clara la data de 21 decembrie 2012 sau 23 decembrie 2012, zilele citate de sustinatorii teoriei ca lumea se va sfarsi in urma unui eveniment apocaliptic.
"Unii au propus inscriptia cioplita ca o alta referinta la 2012, dar eu sunt mai degraba sceptic", a declarat David Stuart, specialist in epigrafie mayasa la Universitatea Texas din Austin. Expertul a spus ca inscrptia de pe caramida este o combinatie a pozitiei unei zile si a unei luni ce se repeta la fiecare 52 de ani.
Data de pe caramida corespunde cu sfarsitul celui de-al 13 Baktun. Acestia reprezentau perioade de 394 de ani, iar 13 era un numar sacru pentru mayasi.
Calendarul mayas incepe in anul 3114 i.Hr., iar al 13-lea Baktun se termina in jurul datei de 21 decembrie 2012.
Stuart afirma ca data de pe caramida ar putea corespunde si altor zile similare din trecut, adaugand ca inscriptia din Comalcalco este "mai mult istorica decat profetica".
AP noteaza ca ambele insciptii - tablita de la Tortuguero si caramida de la Comalcalco - au fost ciolpite cel mai probabil in urma cu 1.300 de ani si ambele sunt criptice in anumite privinte.
Inscriptia din Tortuguero descrie un eveniment ce ar trebui sa se produca in 2012, in care este implicat Bolon Yokte, un zeu mayas misterios, asociat atat cu razboiul, cat si cu creatia. Eroziunea si o spartura in piatra fac insa ca sfarsitul inscriptiei sa fie aproape ilizibil. Unii cercetatori sustin ca ultimele glife ar afirma: "El se va cobora din ceruri".
De asemenea, caramida de la Comalcalco ar fi fost asezata spre interior sau acoperita, lucru ce sugereaza ca nu trebuia sa fie vazuta.
Institutul mexican de arheologie a declarat repetat ca teoriile legate de sfarsitul lumii in anul 2012 sunt o interpretare occidentala gresita a calendarelor mayase. Expertii mexicani afirma ca mayasii au vazut timpul ca pe o serie de cicluri care incep si se sfarsesc cu regularitate, fara insa sa contina ceva apocaliptic la sfarsitul unui ciclu dat. Mai multe pe www.hotnews.ro.

joi, 24 noiembrie 2011

CONCURS „I LOVE PROGES”

CONCURS „I LOVE PROGES”
Tot ce trebuie sa faci este ca in perioada 21 noiembrie 2011 – 20 ianuarie 2012 sa lipesti stickerul “I LOVE PROGES” pe geamul casei tale sau pe masina, apoi asteapta vizita/intalnirea cu reprezentatul Proges, si poti castiga vouchere Proges in valoare de 1.000 de lei plus multe alte premii surpriza.

Daniel Fusarea psiholog

daniel fusarea psiholog un psiholog bun Mister si speranta, Daniel Fusarea cabinet de psihologie fusarea daniel
Stiti cumva pe unde are cabinet?

rezultate arhimede 19.11.2011

rezultate arhimede 19.11.2011 CONCURSULUI DE MATEMATICA AL REVISTEI ARHIMEDE
EDITIA a VIII-a, ETAPA I
19-Nov-11 http://mate.info.ro/MaterialDownload.aspx?ID=1887
Concursul National de Matematica ARHIMEDE:
etapa I – 19 noiembrie 2011;
etapa a II-a - 11 februarie 2012;
etapa a III-a (finala) – 28 aprilie 2012; informatii pe site-ul www.arhimede.ro;

marți, 22 noiembrie 2011

b


Bancile austriece isi reduc motoarele creditarii in Romania.
"Ordinul" a venit de la banca lor centrala. Incepe faza lui "care pe care", spun sursele.
O notita publicata de Banca Centrala a Austriei repune in discutie modul in care va fi respectata intelegerea privind pastrarea expunerilor bancilor austriece pe Europa de Est. In esenta, comunicatul prevede ca finantarile pe care bancile austriece le vor acorda pe piata din Romania sa se bazeze in cea mai mare parte pe depozitele atrase local. De la 140%, cat era acest raport in cazul unor banci (altele aveau 130% sau 120%), el va cobori la 110%, obligatoriu.
Nu se mai tine cont de nicio declaratie privind pastrarea expunerilor, de nimic. Fiecare isi apara pielea cum poate".Nu se mai tine cont de nimic. Bancile mama nu mai au bani sa sustine businessul in aceasta regiune si le cer "fiicelor" sa se descurce. Discutii in sensul inaspririi acordarii creditelor au inceput imediat dupa summitul G8, dar masuri concrete au aparut abia acum", a declarat pentru HotNews un bancher.
In plus, a mai declarat acesta, va mai fi constituit un buffer de 3% la capitalul de rangul I incepand cu ianuarie 2016. "Nu se mai tine cont de nicio declaratie privind pastrarea expunerilor, de nimic. Fiecare isi apara pielea cum poate", explica si un alt bancher de top care lucreaza intr-o banca cu actionariat austriac.
"Practic, vestile sunt foarte proaste. Ori reducem imprumuturile, ori marim dobanzile la depozite ca sa atragem bani pentru a putea derula operatiunile de creditare. Dar dobanzile nu le poti creste oricum, ca esti in piata si presiunile sunt in jos nu in sus. Asa ca varianta ramasa e cea logica", explica resemnat bancherul citat.
Raportul credite/depozite in cazul bancilor cu capital austriac
BCR 129%
Raiffeisen Bank 120%
Unicredit Tiriac Bank 160%
Media la nivelul sistemului bancar era la jumătatea anului de 118%, potrivit datelor publicate de BNR. Raportul credite/depo­zi­te diferă însă în mod dramatic de la o bancă la alta, ajungând de la 64% în cazul CEC Bank la peste 550% în cazul austriecilor de la Volksbank, care au funcţionat ani de zile după modelul unui "magazin de credite" finanţat din Austria şi nu ca o bancă tradiţională care atrage depozite şi din aceşti bani acordă credite. De altfel, majoritatea băncilor străine au recurs într-o măsură mai mică sau mai mare la acest model de busi­ness local, preferând să acorde credite din re­sur­sele economisite în Occident în loc să sti­muleze o piaţă locală a economisirii, iar BNR nu a avut obiecţii majore, noteaza Mediafax
Expunerea pe pietele Europei Centrale si de Est a celor trei banci depaseste PIB-ul AustrieiExpunerea pe pietele Europei Centrale si de Est a celor trei banci depaseste PIB-ul Austriei, noteaza si Bloomberg. Acest fapt provoaca ingrijorari asupra capacitatii guvernului austriac de a salva aceste banci in cazul in care portofoliul de credite al acestor banci devine toxic. Anuntul vine tocmai in momentul in care diferenta dintre randamentul obligatiunilor suverane austriece fata de cel german a crescut la un nivel record si reprezinta o intentie de a calma piata, a declarat un oficial al bancii centrale austriece, citat de Bloomberg..
Conform noilor reguli, masura temporara stabilita de Autoritatea Bancara Europeana de atingere a unei rate minime a capitalului de rangul intai de 9% in 2012, va deveni o cerinta obligatorie pentru toate bancile austriece.
Aceste masuri au darul de a face bancile austriece si, implicit, datoria suverana a Austriei, mai sigure, se mai arata in nota publicata de Banca Centrala a Austriei. Cu toate acestea, ele sunt, totodata, niste masuri pro-ciclice, iar impactul imediat nu va fi ajutator pentru tarile in care aceste banci isi desfasoara operatiunile, conform lui Christian Keller, economist specializat pe pietele emergente pentru Barclays Capital.
Ewald Nowotny, guvernatorul Bancii Centrale a Austriei a declarat ca aceste masuri nu numai ca vor ajuta efortului de a asigura stabilitatea financiara pietelor locale, dar si vor face ca expunerea Austriei in aceasta regiune sa devina mai sustenabila. Mai multe pe economie.hotnews.ro.

duminică, 20 noiembrie 2011

Atractia Irezistibila KinderBuenoRomania

Atractia Irezistibila KinderBuenoRomania Campania va fi lansata la data de 18 noiembrie 2011, ora 14:00, si se va desfasura pana la data de 16 decembrie 2011
Premii:
10 bilete, fiecare pentru cate 2 persoane, la Cinema Baneasa*, pentru vizionarea filmului Twilight - Breaking Dawn, partea I, in Romania,
15 premii, constand in cate o „rezerva de Bueno”, anume cate 30 bucati Kinder Bueno.
Atractia Irezistibila pe KinderBuenoRomania facebook.

Angela Similea concerte

www.similea.ro Angela Similea alături de Ovidiu Komornyik va concerta la Sibiu în cadrul unui spectacol intitulat ‘Seara magica la Sibiu’
In data de 30 noiembrie, ora 19.00 va invitam la spectacol!
Locația, Sala Palatului! Lista celor cu care veți avea prilejul sa va reîntâlniți și sa ii ascultați in cadrul unui spectacol maraton este bogata și mai mult decât tentanta.

Angela Similea la Gala Ovo Music

Angela Similea
Ovidiu Komornyik
Florin Piersic
Dida Dragan
Marcel Pavel
Luminita Anghel
Gabriel Dorobantu
Mihai Constantinescu
Corina Chiriac
Carmen Radulescu
Adrian Daminescu
Florin Muresan
Sanda Ladosi
Oana Sarbu
Adrian Enache
Zoia Alecu
Silvia Dumitrescu
Cornel Verban
Lucia Bubulac
Daniel Iordachioaie
Alina Mavrodin
Ileana Sipoteanu
Carmen Trandafir
Mihai Dinescu
Emilia Ditu
Irina Soriu
Gina Pop
Marian Spanoche
Flavia Stoica
Rozalinda
Orchestra O.K. Band

luni, 14 noiembrie 2011

Mircea Geoana declara ca

Mircea Geoana declara ca : Traian Basescu va fi un mic copil fata de Victor Ponta. Riscam sa nu obtinem 50% la alegeri .
-PSD risca, prin comportamentul lui Victor Ponta - "in mod evident nepregatit pentru o astfel de functie" - sa nu obtina 50% din voturi, in ciuda aliantei cu liberalii, care vor plati si ei pentru aceste decizii, a declarat luni seara Mircea Geoana, referindu-se la procedurile de excludere a sa din PSD. El a declarat ca va astepta fara "mari sperante" decizia finala a partidului dar a avertizat ca Traian Basescu ar putea sa se doveasca "un mic copil" pe langa Victor Ponta.
-"Nu asa demonstrezi ca esti lider important si puternic. Daca acest tip de leadership se va realiza anul viitor, Traian Basescu va fi un mic copil fata de acest lider", a spus Geoana, in prima sa reactie dupa ce Biroul Permanent National al PSD a validat decizia Comisiei de Integritate privind excluderea sa din partid.
-Geoana s-a intrebat daca actuala conducere a PSD se teme atat de mult de el incat nici macar nu a avut "minima decenta" sa-l invite pentru a-si expune argumentele in favoarea sa.
Acuzele care i se aduc, spune Geoana, sunt ca nu am dorit sa cedez functia de la Senat adversarilor politici, ca are relatie buna cu America, ca a vorbit de eventualitatea unei candidaturi la viitoarele prezidentiale sau "poate simplu fapt ca exist, ca vorbesc, ca gandesc si ca ma comport ca un om politic matur in aceasta tara".
Fostul presedinte al partidului s-a intrebat, in aceste conditii, "ce protectie poate avea un simplu membru de partid".
"Imi este teama ca in acest moment se inchide cu zgomot surd capitolul in care democratia in PSD era regula, si nu exceptia", a comentat el.
Iata mai jos cele mai importante declaratii facute de Mircea Geoana:
-Pare sa se intoarca negura perioadei bolsevice in partidul nostruNu m-a deranjat aproape deloc galagia pe care dl Ponta a facut-o in aceasta saptamana, m-a durut mai mult tacerea prietenilor mei, pentru ca unii cate unii vor fi executati.Este un joc periculos pentru partid, pentru electoratul nostru si pentru intelectualii de stanga.Nu de un stat autocratic, de un partid dominat tiranic are nevoie Romania astazi.Ce va face dl. Ponta daca va ajunge sa conduca destinele Romaniei, ce va face atunci?Joaca o ruleta ruseasca inclusiv cu sansele partidului de a castiga alegerile, risca o hemoragie importanta in partid.Gesturile din aceste zile sunt mai grave decat viata si destinul politic al lui Mircea Geoana, care va continua.O sa ma intrebati unde si cum, nu stiu unde si cum, planul meu nu a fost nicio clipa sa parasesc acest partid.Am avut acest ton extrem de calm, rational si pentru a nu tara partidul intr-o aventura extrem de periculoasa. In acest moment se incurajeaza o astfel de evolutie nedorita.Am mai fost suspendat pentru ca am sustinut alianta cu liberalii. Ponta spunea atunci ca va castiga singur 50%.Astazi suntem pe cale sa nu facem acest lucru in alianta cu liberalii.Cred ca in acest moment aceasta faradelege reprezinta unul dintre cele mai triste momente ale acestui frumos si mare partid.Va fi consemnat ca un moment rusinos.O sa astept decizia Comitetului national, fara mari sperante,Ponta va aduce probabil disciplina si tacere in partid, dar nu va aduce performanta si atractivitatea electoratului.Acelasi lucru va fi platit si de colegii liberali, care nu l-au sfatuit pe Ponta, in mod evident nepregatit pentru o astfel de functie, sa se abtina.Nu asa demonstrezi ca esti lider important si puternic.Daca acest tip de leadership se va realiza anul viitor, Traian Basescu va fi un mic copil fata de acest lider.Regret ca azi nici macar o voce nu a putut sa il apere nu pe Mircea Geoana, ci un principiu minimal, dreptul de a-ti prezenta cazul in fata propriului partid .Mai multe vezi pe /www.hotnews.ro

sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Berlusconi a demisionat.Ciao Silvio!

Ciao, Silvio! Berlusconi a demisionat. Italia caută premier .Ce va face Berlusconi după demisie? Vezi cum sărbătoresc italienii plecarea lui Berlusconi.Italienii cer în stradă demisia lui Berlusconi. Partidul lui Silvio Berlusconi este favorabil convocării alegerilor anticipate în Italia.Berlusconi îşi oferă demisia în schimbul reformelor cerute de UE.Ratele dobânzii la împrumuturile Guvernului Italian ating recordul absolut.Acţiunile şi obligaţiunile italiene scad . Premierul Italiei, Silvio Berlusconi, a demisionat, sâmbătă seară, anunţă ziarul Il Giornale, după ce Parlamentul a adoptat măsurile de austeritate impuse de UE. Favoritul pentru funcţia de premier, scrie presa italiană, este Mario Monti, fost comisar european.Premierul Berlusconi a părăsit Palatul Prezidenţial după aproape o oră şi jumătate de discuţii cu Giorgio Napolitano. La ieşire, Berlusconi a fost întâmpinat de sute de oameni care îi strigau "Demisia!" şi "Italia Liberă!" Berlusconi a ajuns la biroului preşedintelui Italiei, Giorgio Napolitano, unde îşi va prezenta demisia, scrie Il Giornale în ediţia electronică. Şeful statului italian va începe consultările, astfel încât mâine seară să-l numească premier pe Mario Monti, în speranţa că acesta va primi şi majoritatea voturilor în Parlament. În caz contrar, se va ajunge la alegeri anticipate, scrie cotidianul italian. De altfel, presa italiană scrie că Berlusconi şi-a condiţionat demisia de numirea lui Monti ca succesor al său.Berlusconi, huiduit pe străzile Romei.Prim-ministrul italian, Silvio Berlusconi, a părăsit sâmbătă seara sediul guvernului după ultimul Consiliu de Miniştri pe o ieşire lăturalnică. Zeci de italieni au alergat după coloana de maşini diplomatice strigând sloganuri împotriva premierului. "Jos cu mafia din instituţiile statului" şi "Jos Berlusconi" au fost sloganurile strigate sâmbătă în faţa guvernului de la Roma de manifestanţii care aşteptau demisia prim-ministrului italian.Şi în timpul dezbaterilor din Parlament, câteva sute de manifestanţi s-au reunit în faţa Legislativului din Roma strigând "Demisia, demisia". Purtând drapele italiene tricolore - verde, alb, roşu -, unii dintre ei afişau şi pancarte pe care se putea citi "bye-bye Silvio!"."Acest lucru mă mâhneşte foarte mult!", a declarat Berlusconi despre huiduielile la adresa sa. Premierul italian Silvio Berlusconi este aşteptat să demisioneze în jurul orei 21.30, când se va întâlni cu preşedintele Giorgio Napolitano.Berlusconi şi-a reunit sâmbătă seara cabinetul pentru ultima dată după aprobarea noului pachet de legi menite să reducă uriaşul deficit al Italiei şi cerute de partenerii europeni, informează postul de televiziune Rai News, citat de Agerpres.Imediat după încheierea Consiliului de Miniştri, Silvio Berlusconi a avut o serie de discuţii cu liderii partidului său, Poporul Libertăţii, înainte de a formaliza demisia la sediul preşedinţiei italiene, Palatul Quirinale. Berlusconi şi-a sfătuit aliaţii să îl susţină pe Mario Monti, fostul comisar european aflat în cărţi pentru a prelua şefia Executivului, şi alternativa unui guvern tehnocrat. Preşedintele Ligii Nordului, Umberto Bossi, a confirmat că vor trece în rândurile opoziţiei oricărui guvern format ad hoc şi nu prin alegeri democratice. Premierul a asistat la votul defintiv al Parlamentului care a aprobat sâmbătă noul pachet de legi menit să reducă deficitul de 120% din PIB al ţării şi promis partenerilor europeni în luna octombrie. Pachetul legislativ prevede economii în valoare de 59,8 miliarde de euro, din reduceri de cheltuieli si cresteri de taxe, cu scopul de echilibra bugetul pâna în 2014. Aceste masuri includ o crestere a TVA-ului de la 20% la 21%, înghetarea salariilor din sectorul public pâna în 2014, cresterea treptata a vârstei de pensionare a femeilor care lucreaza în sectorul privat, de la 60, la 65 de ani, pâna în 2026, intensificarea luptei împotriva evaziunii fiscale, inclusiv prin limitarea tranzactiilor cu bani lichizi la 2.500 de euro, si introducerea unei taxe speciale pentru sectorul energetic.Ultima zi de premier nu a fost uşoară pentru Berlusconi.Votul din Camera Deputaţilor reprezintă sfârşitului mandatului actualului premier. Într-o ambianţă tensionată, deputaţii au adoptat textul cu 380 de voturi pentru, 26 împotrivă şi două abţineri. Principalul partid de opoziţie, Partidul Democrat, nu a participat la vot pentru a nu împiedica adoptarea acestor măsuri cruciale.Astăzi cade cortina peste o pagină lungă şi dureroasă din istoria noastră", a declarat Dario Franceschini, deputat al Partidului Democrat.Italia este "o ţară care vrea să întoarcă pagina şi să o ia de la zero. Mâine, vom intra într-o nouă eră: va trebui să reconstruim din cenuşă economia, justiţia, legea electorală...", a continuat el.
La rândul său, Fabrizio Cicchitto, de la Poporul Libertăţii (PdL), partidul lui Silvio Berlusconi, a afirmat că acesta din urmă a acceptat să demisioneze "când nu era obligat să o facă"."El a demonstrat conştiinţă naţională, îi mulţumim pentru acest lucru şi ne exprimăm solidaritatea cu el în faţa atacurilor a căror ţintă este", a adăugat el pe fondul huduielilor a numeroşi deputaţi.Noul plan anticriză a fost aprobat vineri de Senat, iar în urma votului pozitiv al deputaţilor, Silvio Berlusconi este aşteptat să îşi oficializeze în cursul serii demisia din funcţia de prim-ministru. Astfel, după votul din Parlament, Il Cavaliere, în vârstă de 75 de ani, îşi va depune mandatul în faţa preşedintelui, Giorgio Napolitano, care ar urma să predea conducerea Guvernului fostului comisar european Mario Monti.Mai multe pe www.romanialibera.ro

joi, 10 noiembrie 2011

Proiectul Legii Asistentei Sociale

"Proiectul Legii Asistentei Sociale este acum in Camera Deputatilor si exista urmatorul calendar: in cursul acestei saptamani, pana duminica, se depun amendamentele, iar pentru luni Biroul permanent al Camerei Deputatilor a aprobat ca, incepand cu ora 10.00, proiectul sa fie dezbatut pe amendamente, pana la finalizarea raportului", a spus ministrul Muncii.

Potrivit calendarului mentionat, marti, proiectul Legii asistentei sociale va intra in dezbaterea plenului Camerei Deputatilor, care este camera decizionala.

"Sper si sunt convinsa ca, luni, toti colegii din Comisia de Munca vor lucra astfel incat marti sa intram la dezbaterile finale in Camera Deputatilor cu proiectul Legii asistentei sociale", a adaugat ministrul Muncii.

Liderii grupurilor parlamentare ale deputatilor, impreuna cu presedintele Camerei, Roberta Anastase, au stabilit marti, dupa o pauza de consultari in plen, ca lunea viitoare sa se lucreze doar in comisii pentru a putea fi dezbatut proiectul legii asistentei sociale.

Proiectul va intra in dezbaterea plenului Camerei Deputatilor marti, cu raport sau fara, cand va primi si votul final.

"Am stabilit ca luni sa nu fie sedinta de plen, sa fie numai sedinta de comisii, astfel incat comisia avizatoare si comisia de munca sesizata pe fond sa poata sa faca... mai mult
Joi, 10 Noiembrie 2011, ora 13:40Alte articole despre: legea asistentei sociale, lege discutata Camera Deputatilor
Deputatul PNL Eugen Nicolescu a declarat ca, in urma negocierilor dintre liderii de grup, lunea viitoare se va lucra numai in comisii la Camera Deputatilor cu scopul de a se da avizele necesare si a se face raportul pe legea asistentei sociale.

"In urma intalnirii liderilor de grup si as spune in urma negocierilor care au avut loc, cred ca am gasit o solutie, astfel incat prevederile regulamentare sa poata fi respectate intru totul.

In acest sens, v-am propus dvs si liderii de grup au acceptat ca luni dupa amiaza sa nu mai fie sedinta de plen, sa fie numai sedinte de comisii astfel incat si comisiile avizatoare (Comisia de administratie si cea de buget - n.red.) si comisia de munca sesizata in fond sa poata sa faca rapoartele potrivit prevederilor noastre regulamentare.

Astfel, marti dimineata, de la ora 10.00, sa se poata intra cu proiectul de lege in plen in dezbatere cu sau fara raport, depinde cum vor lucra comisiile noastre, urmand ca marti sa se dea votul final. Cred ca in felul acesta intram pe un fagas aproape de respectarea regulamentului", a declarat Nicolaescu in plenul Camerei, dupa consultarile cu ceilalti reprezentanti ai grupurilor parlamentare.

Inainte de luarea acestei decizii, deputatii Opozitiei au acuzat Puterea ca a decis dezbaterea legii asistentei sociale in procedura de urgenta prin incalcarea regulamentului.

Astfel... mai mult
Marti, 08 Noiembrie 2011, ora 16:59Alte articole despre: legea asistentei sociale, vot final Legea asistentei, Legea asistentei sociale deputati
Deputatul PNL Eugen Nicolescu a declarat ca, in urma negocierilor dintre liderii de grup, lunea viitoare se va lucra numai in comisii la Camera Deputatilor cu scopul de a se da avizele necesare si a se face raportul pe legea asistentei sociale.

"In urma intalnirii liderilor de grup si as spune in urma negocierilor care au avut loc, cred ca am gasit o solutie, astfel incat prevederile regulamentare sa poata fi respectate intru totul.

In acest sens, v-am propus dvs si liderii de grup au acceptat ca luni dupa amiaza sa nu mai fie sedinta de plen, sa fie numai sedinte de comisii astfel incat si comisiile avizatoare (Comisia de administratie si cea de buget - n.red.) si comisia de munca sesizata in fond sa poata sa faca rapoartele potrivit prevederilor noastre regulamentare.

Astfel, marti dimineata, de la ora 10.00, sa se poata intra cu proiectul de lege in plen in dezbatere cu sau fara raport, depinde cum vor lucra comisiile noastre, urmand ca marti sa se dea votul final. Cred ca in felul acesta intram pe un fagas aproape de respectarea regulamentului", a declarat Nicolaescu in plenul Camerei, dupa consultarile cu ceilalti reprezentanti ai grupurilor parlamentare.

Inainte de luarea acestei decizii, deputatii Opozitiei au acuzat Puterea ca a decis dezbaterea legii asistentei sociale in procedura de urgenta prin incalcarea regulamentului.

Astfel... mai mult
Marti, 08 Noiembrie 2011, ora 16:59Alte articole despre: legea asistentei sociale, vot final Legea asistentei, Legea asistentei sociale deputati
Neintelegerile dintre senatorii Puterii si cei ai Opozitiei privind amendamentele si forma in care legea ar trebui transmisa Camerei Deputatilor au reusit sa blocheze lucrarile plenului Senatului mai mult de o luna, timp in care proiectul a fost inscris pe ordinea de zi a plenului Senatului de nu mai putin de 12 ori, scrie
Jurnalul National.

Proiectul de lege precede infiintarea, pe langa Ministerul Muncii, a Agentiei Nationale pentru Prestatii Sociale, Inspectiei Sociala si Observatorului Social, dar si a Institutului National de Evaluare a Dizabilitatii.

De asemenea, este instituita o noua modalitate de stabilire a cuantumurilor si nivelurilor beneficiilor sociale, respectiv prin aplicarea unui coeficient de echivalenta asupra indicatorului social de referinta utilizat pentru stabilirea unor drepturi de asigurari de somaj.

Beneficiile sociale vor putea fi solicitate de cei care corespund criteriilor printr-un "formular unic de cerere". mai mult
Liderul senatorilor PDL este de parere ca legea ar trebui sa treaca prin Camera Deputatilor prin adoptare tacita si a propus ca legea sa fie pe ultimul loc pe ordinea de zi.

"In sesiunea trecuta s-a promis ca o rezolvam in doua saptamani, in sesiunea aceasta au trecut doua luni, a fost prezentata de catre ministrul de profil de nu mai putin de opt ori aici si am blocat activitatea Senatului nedorind sa adoptam aceasta lege, iar acum, cand i se apropie termenul de adoptare tacita, spunem ca vrem totusi s-o adoptam.

Adica, dupa ce am tratat-o, pardon, cu perversiuni, acum zicem ca totusi vrem s-o facem... sa-i dam drumul fata mare prin piata", a spus liderul

senatorilor PDL, potrivit Mediafax.

Dezbaterile la proiectul legii asistentei sociale au fost blocate mai multe saptamani in Senat. Legea a fost adoptata tacit in varianta Guvernului. mai mult
Vineri, 04 Noiembrie 2011, ora 21:24Alte articole despre: legea asistentei sociale, lege asistenta sociala PDL, lege asistenta fata mareLiderul senatorilor PDL este de parere ca legea ar trebui sa treaca prin Camera Deputatilor prin adoptare tacita si a propus ca legea sa fie pe ultimul loc pe ordinea de zi.

"In sesiunea trecuta s-a promis ca o rezolvam in doua saptamani, in sesiunea aceasta au trecut doua luni, a fost prezentata de catre ministrul de profil de nu mai putin de opt ori aici si am blocat activitatea Senatului nedorind sa adoptam aceasta lege, iar acum, cand i se apropie termenul de adoptare tacita, spunem ca vrem totusi s-o adoptam.

Adica, dupa ce am tratat-o, pardon, cu perversiuni, acum zicem ca totusi vrem s-o facem... sa-i dam drumul fata mare prin piata", a spus liderul

senatorilor PDL, potrivit Mediafax.

Dezbaterile la proiectul legii asistentei sociale au fost blocate mai multe saptamani in Senat. Legea a fost adoptata tacit in varianta Guvernului. mai mult
Vineri, 04 Noiembrie 2011, ora 21:24Alte articole despre: legea asistentei sociale, lege asistenta sociala PDL, lege asistenta fata mareAceasta masura va fi luata pentru a feri populatia, cat este posibil, de implementarea unor masuri dureroase pe timp de iarna.

Georgica Severin a declarat, in cadrul unei conferinte de presa: "Noi am sperat ca odata (legea asistentei sociale - n.red.) venita la Senat vom putea sa propunem si noi, Opozitia, o serie de amendamente, sa avem un dialog. Puterea a procedat ca de obicei, un 'niet' foarte clar, refuzul oricarui dialog pe acest subiect. In aceste conditii, singura solutie a opozitiei a fost sa blocheze dezbaterea acestei legi.

Noi am propus inca de prima data sa nu o introduca pe ordinea de zi, ca sa continuam dezbaterile, pentru ca nimeni nu poate accepta sa voteze o asemenea lege fara o dezbatere reala. Acest lucru (blocarea legii - n.red.) se va intampla pana pe 3 noiembrie, cand legea are termen de aprobare tacita si o vom dezbate atunci".

Severin a precizat ca aceasta strategie de a amana pana pe 3 noiembrie dezbaterea pe acest proiect de lege este pentru a evita punerea in aplicare a unor masuri impotriva populatiei pe timp "de iarna", precizand ca daca acest act normativ ar fi trecut repede de Senat, in Camera Deputatilor ar fi durat "doar trei zile" aprobarea lui.

Senatorul a mai afirmat ca aceasta lege ar fi trecut de Senat daca s-ar fi ajuns la un compromis.... mai mult
Joi, 20 Octombrie 2011, ora 16:09 5 comentarii Alte articole despre: legea asistentei sociale, lege asistenta sociala plen SenatSedinta de plen a Senatului fusese suspendata, luni, pentru 15 minute, la solicitarea liderului senatorilor PSD, Ilie Sarbu, dupa ce democrat-liberalii au cerut votul pe Legea asistentei sociale.

Liderul grupului PDL, Cristian Radulescu, a solicitat in debutul sedintei avansarea pe ordinea de zi, la punctul 3 a Legii asistentei sociale promovata de Guvern, de la punctul 4 la care era inscrisa in proiectul ordinii de zi.

De asemenea, democrat-liberalul a solicitat reluarea votului asupra a doua legi care au fost respinse de Senat in calitate de camera decizionala, respectiv a legii care viza criteriile de promovare a judecatorilor la Inalta Curte de Casatie si Justitie, si a modificarilor in cazul infiintarii camerelor agricole.

Boc: Cautam solutii

Premierul Emil Boc a declarat luni la Senat, in urma sedintei grupului PDL, ca se cauta solutii pentru a fi asigurata majoritatea guvernamentala in aceasta Camera, estimand ca Legea asistentei sociale va fi adoptata.

Boc a precizat ca Legea asistentei sociale este un act normativ extrem de important in constructia bugetara de anul viitor. El a fost... mai mult
Luni, 17 Octombrie 2011, ora 20:34Alte articole despre: legea asistentei sociale, lege amanata senat, voturi putere, senatori PDL
cPresedintele Senatului, Mircea Geoana, a constatat absenta cvorumului: "Din punct de vedere al prezentei, lucrurile sunt mai mult decat evidente. Opozitia nu se prezinta in plen, colegii din majoritate care sunt prezenti sunt deja inregistrati. In absenta evidenta a cvorumului, declar inchisa sedinta noastra (...). Incurajez liderii sa intre intr-un dialog direct pentru deblocarea situatiei", relateaza Mediafax.

Liderul senatorilor PDL, Cristian Radulescu, a declarat, dupa pauza de consultari solicitata de liderul senatorilor PSD, ca opozitia nu a dorit, nici de data aceasta, sa legifereze. El a sustinut ca reprezentantii opozitiei ar fi sustinut acest lucru, aratand, in mod direct, ca nu mai doresc sa legifereze.

PDL vrea de urgenta Legea asistentei sociale. Vezi ce schimba

El a cerut sa fie facut un apel nominal "pentru a fi evident cine doreste sa asigure prezenta si intretinerea activitatilor Senatului si cine doreste sa blocheze cu totul nu numai activitatea Senatului si, in general, activitatea de legiferare in tara".

Senatorii au amanat si miercurea trecuta luarea unei decizii privind proiectul Legii asistentei sociale, initiat de Guvern, dupa ce, in urma unor dezbateri in contradictoriu care au durat mai multe zeci de minute, presedintele de sedinta, Ioan Chelaru (PSD), a constatat... mai mult
Potrivit secretarului Comisiei, Alexandru Cordos, din aproximativ 60 de amendamente depuse de USL au fost aprobate in sedinta de marti peste 40, insa PSD si PNL ar putea hotari miercuri sa voteze impotriva proiectului, deoarece au "viziuni diferite" fata de Executiv asupra modului in care asistenta sociala trebuie sa functioneze in Romania.

Senatorul Alexandru Cordos a precizat ca PSD se va decide miercuri dimineata, inainte de plen, cum va vota, insa se contureaza un vot negativ, in ciuda amendamentelor adoptate. Cordos a criticat reducerea numarului de ajutoare sociale prin noua legislatie, dar si lipsa unui dialog cu ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu.

Mai mult, social-democratii acuza graba cu care acest proiect a fost impins pe masa Senatului pentru un vot in comisie.

Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, a afirmat marti ca este "crucial" pentru Romania ca Legea asistentei sociale sa fie adoptata pana la finalul lunii septembrie, iar Senatul poate respinge actul daca va considera de cuviinta, insa nu trebuie sa-l amane.

"Nu stiu daca finele lui septembrie este un termen imposibil. Stiu ca acest termen este crucial pentru ca, in ciuda celor spuse, prin scrisoarea cu FMI Romania si-a castigat o bruma de credibilitate. Asemenea derapaje - sa nu ne respectam... mai mult
Marti, 13 Septembrie 2011, ora 23:07Alte articole despre: legea asistentei sociala aprobata, aprobata comisii Senat, lege asistenta sociala plen Senat
Proiectul de Lege privind asistenta sociala prevede ca, pentru asigurarea unor servicii sociale adecvate si de calitate, autoritatile administratiei publice locale au obligatia de a asigura resursele umane, financiare si materiale, informeaza Mediafax.

Autoritatile administratiei publice locale de la nivelul municipiilor, oraselor si comunelor precum si de la nivel judetean vor fi obligate sa constituie un buget propriu, un fond de asistenta sociala pentru plata beneficiilor de asistenta sociala acordate din bugetul local si asigurarea cheltuielilor pentru acordarea altor masuri de asistenta sociala stabilite prin hotarari ale consiliilor locale sau judetene.

Potrivit documentului, de la bugetul de stat se aloca fonduri pentru finantarea programelor de interes national si pentru finantarea programelor de educatie permanenta a personalului de specialitate si a programelor de cercetare din domeniul serviciilor sociale, pentru cheltuieli de investitii si reparatii capitale pentru centrele de zi si rezidentiale, pentru co-finantarea serviciilor sociale, in baza, memorandumurilor, protocoalelor, conventiilor de parteneriat sau pentru alte cheltuieli stabilite prin legile bugetare anuale.

sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Lucian Bute vrea UNIFICAREA CENTURILOR LA BOX

-Bute vrea UNIFICAREA CENTURILOR LA BOX : "L-am dat pe spate pe Johnson! Mă bat cu oricine, oriunde! Sunt gata" Bute vrea să lupte pentru unificare: Lucian Bute a ajuns la a 30-a partidă fără înfrângere în circuitul profesionist unde şi-a apărat cu succes pentru a noua oară centura de campiona mondial IBF şi spune că e gata să lupte pentru unificare. Bute consideră că tactica aleasă de antrenorii săi pentru meciul cu Glen Johnson l-a ajutat să câştige partida mai uşor decât se aştepta. Lucian aşteaptă un meci cu învingătorul din SuperSix, dar spune că nu e convins că acesta va accepta un meci pentru unificarea centurilor în 2012.
Lucian Bute s-a accidentat in victoria cu Johnson: Sper sa nu fie fractura
Bute si-a pastrat centura cu diamante. Imediat dupa victoria cu jamaicanul Glen Johnson, pugilistul roman Lucian Bute a devaluit, intr-o interventie,la televiziunea care a transmis meciul in Romania, ca s-a accidentat la mana stanga, in repriza a 9-a.
"Nu stiu daca s-a vazut la televizor, dar in ultimele reprize nu prea am mai lovit. In repriza a 9-a, m-am accidentat la mana stanga. Urmeaza sa fac analize suplimentare. Sper sa nu fie fractura", a spus Bute, campion mondial neinvins la supermijlocie, versiunea IBF.
Interesant este ca si jamaicanul Glen Johnson s-a plans, dupa intalnire, ca a avut o problema medicala - din repriza a 4-a, Johnson spune ca nu si-a mai putut folosi dreapta. Cu toate acestea, jamaicanul simte ca a castigat la puncte si ca l-a batut pe Bute cu o singura mana (?!!).

Verdictul arbitrilor a fost unanim, succes al lui Bute, confirmat si de presa internationala care a vazut un meci dominat categoric de roman, din prima pana in ultima repriza. SUPER FOTO Bute vrea UNIFICARE: "L-am dat pe spate pe Johnson! Mă bat cu oricine, oriunde! Sunt gata" 8 comentarii Astăzi, 05:51 SUPER FOTO Bute vrea să lupte pentru unificare: "L-am dat pe spate pe Johnson! Mă bat cu oricine, oriunde! Sunt pregătit" Lucian Bute a ajuns la a 30-a partidă fără înfrângere în circuitul profesionist, şi-a apărat cu succes pentru a noua oară centura de campiona mondial IBF şi spune că e gata să lupte pentru unificare. Bute consideră că tactica aleasă de antrenorii săi pentru meciul cu Glen Johnson a "făcut toţi banii" şi l-a ajutat să câştige partida mai uşor decât se aştepta. Lucian aşteaptă un meci cu învingătorul din SuperSix, dar spune că nu e convins că acesta va accepta un meci pentru unificarea centurilor în 2012. Mai multe vezi pe sport.hotnews.ro