marți, 31 mai 2011

Timisoara, viitor incert

Efectul retrogradarii: Timisoara, viitor incert - Banatenii vor vinde jucatorii importanti .
Zicutot mai aproape de Giulesti Decizia Comisiei de Apel a FRF de a retrograda pe FC Timisoara in liga aIII a va produce schimbari masive in lotul echipei Viola, multi dintre jucatorii cu nume urmand sa paraseasca formatia de pe "Dan Paltinisanu". Zicu, Sepsi, Pantilimon, Bourceanu si Curtean sunt doar cativa dintre jucatorii doriti de echipele din Bucuresti . "Jucatorii de valoare probabil vor pleca, clubul se va organiza mai departe" -a declarat Marian Iancu, patronul Timisoarei.

FC Timisoara era, inainte de decizia Comisiei de Apel a FRF, pe locul doi in clasamentul valorii lotului din Liga 1 - 26,050 milioane de euro, dupa liderul Steaua (27,550 milioane de euro).

In urma retrogradarii echipei in liga a treia, Timisoara isi va pierde vedetele, acestea urmand sa ia, cel mai probabil, calea Bucurestiului.

Astfel, Steaua este interesata de Dorin Goga si de Bourceanusi de Sepsi pentru postul de fundas stanga.

La randul ei, Dinamo i-ar vrea in lot pe Pantilimon, Luchin, Axente si Magera. In ecuatie ar putea intra si Curtean.

Cum Razvan Lucescu este la doar cateva saptamani distanta de postul de antrenor al Rapidului, giulestenii vor dori sa-i transfere de la Timisoara pe Zicu si pe Dan Alexa (fotbalist care prinde constant nationala sub comanda lui Lucescu Junior).

Pe langa acestia, este greu de crezut ca banatenii vor putea tine in liga a treia jucatori precum Sorin Ghionea care s-ar putea intoarce la Otelul, dar are si varianta FC Vaslui, Ovidiu Burca, Marian Cisovsky, Iulian Tames, Gueye Mansour si Ricketts Tosaint.

Cei mai bine cotati jucatori ai formatiei Viola:

Costel Pantilimon (portar) - 2,7 milioane de euro
Srdjan Luchin - 1,3 milioane de euro
Marian Cisovsky - 1,3 milioane de euro
Laszlo Sepsi - 1,7 milioane de euro
Dan Alexa - 2,2 milioane de euro
Alexandru Bourceanu - 1,6 milioane de euro
Alexandru Curtean - 1,4 milioane de euro
Ianis Zicu - 1,6 milioane de euro
Mircea Axente - 800.000 de euro
Dorin Goga - 1,6 milioane de euro
Lukas Magera - 1,6 milioane de euro (conform Transfermarkt.de).

sâmbătă, 21 mai 2011

Decizia lui Cristi Chivu

/* */
Reactii dupa retragerea lui Chivu de la nationala: Este o pierdere uriasa pentru fotbalul romanesc de HotNews.ro Sâmbătă, 21 mai 2011, 14:16 Sport | Fotbal
Cristian Chivu Foto: Hotnews Decizia lui Cristi Chivu de a se retrage de la nationala a surprins lumea fotbalului din Romania, cu toate ca fundasul roman declarase la finalul lunii martie ca se gandeste sa puna capat carierei in tricoul nationalei. Vestea nu a venit ca o surpriza pentru oficialii Federatiei Romane, Chivu instiintandu-l pe selectionerul Razvan Lucescu in urma cu doua saptamani de intentia sa.

"Acum doua saptamani Razvan a vorbit cu Cristi, iar jucatorul a spus ca doreste sa se dedice doar echipei de club pentru ca nu mai face fata din punct de vedere fizic pe mai multe fronturi. Selectionerul a incercat de mai multe ori sa-l faca sa se razgandeasca.Din pacate, decizia sa este aceea de a se retrage.
Mie nu-mi ramane decat sa-i multumesc lui Cristi pentru tot ce a facut la echipa nationala si pentru fotbalul romanesc in general. Rar gasesti un caracter cum este el, iar lumea ar trebui sa-l inteleaga. Chiar daca nu ne convine ce a hotarat acum", a declarat Directorul General al Federatiei romane de fotbal Ionut Lupescu.

Fostul international roman Gica Popescu este de parere ca retragerea lui Chivu de la nationala este o pierdere mare pentru tricolori. "Cred ca este o decizie surprinzatoare pentru toata lumea. Este o pierdere uriasa pentru fotbalul romanesc. Cristi era factorul de stabilitate de la echipa nationala a Romaniei,si era cel mai valoros jucator al nationalei. Prin aceasta retragere cei tineri au pierdut un exemplu, si-au pierdut capitanul, care a demonstrat ca si jucatorii romani pot avea performante extraordinare pe plan international. Trebuie sa-i respectam aceasta decizie si sa speram ca se va razgandi. Daca nu, trebuie sa-i multumim pentru tot ce a facut pentru fotbalul romanesc si la echipa nationala. Trebuie sa mergem inainte pentru ca nationala nu a stat in Hagi, Popescu sau Dumitrescu, asa cum nu va sta nici in Chivu sau Mutu", a declarat Gica Popescu.
Retragerea lui Chivu nu l-a luat insa prin surprindere si pe Dorinel Munteanu, fost jucator al nationalei, actualmente antrenor al campioanei Romaniei, Otelul Galati. "Nu ma mir deloc.Mai departe, trageti voi concluzia. Mai multe nu spun, ca sa nu intru in cine stie ce polemica, dar decizia mie mi se pare fireasca. Nu trebuie sa plangem ca s-a retras si Chivu. Avem un meci extrem de important, cu Bosnia, asa ca trebuie sa castigam.Mai multe vezi pe sport.hotnews.ro.

Masacru cailor din Letea

Si vedetele sunt revoltate de masacrul cailor de la Letea
Animale nevinovate sint duse la un abator din Hunedoara, pentru a fi sacrificate. Este vorba despre caii sălbatici din Letea, care sunt dăunători florei din Deltă și astfel s-a găsit soluția uciderii lor .
mai multe vezi pe /www.romaniainternational.com

sâmbătă, 14 mai 2011

Eurovision 2011

Romanii au votat la Eurovision 2011 cu
Lituania - 1 punct,Ucraina - 2 puncte,Suedia - 3 puncte,Slovenia - 4 puncte,Spania - 5 puncte,Italia - 6 puncte,Ungaria - 7 puncte,Grecia - 8 puncte,Azerbaijan - 10 puncte,Moldova - 12 puncte.Romania (Hotel FM) a primit 77 de puncte din partea urmatoarelor tari
Ungaria - 1 punct,Estonia - 1 punct,Austria - 1 punct,Irlanda - 1 punct,Danemarca - 4 puncte,Olanda - 4 puncte,Turcia - 5 puncte,Azerbaijan - 6 puncte,Israel - 6 puncte,Bulgaria - 6 puncte,Spania - 8 puncte,Belgia - 10 puncte,Italia - 12 puncte,Moldova - 12 puncte.Moldova (Zdob si Zdub) a primit 97 de puncte din partea urmatoarelor tari
Belgia - 1 punct,Germania - 4 puncte,Lituania - 4 puncte,Franta - 5 puncte,Portugalia - 5 puncte,Georgia - 5 puncte,Austria - 5 puncte,Slovacia - 5 puncte,Azerbaijan - 7 puncte,Ucraina - 7 puncte,Belarus - 7 puncte,Rusia - 7 puncte,Italia - 8 puncte,Irlanda - 8 puncte,UK - 8 puncte,Romania - 12 puncte​.Mai multe despre Eurovision 2011 vezi pe life.hotnews.ro

marți, 10 mai 2011

REGELE MIHAI I

DECIZIE ISTORICĂ. Regele Mihai I anunţă ruperea legăturilor istorice . DE ZIUA REGELUI, Regele Mihai a străbătut Bucureştiul într-o coloană de motociclişti. Zeci de monarhişti, pensionari si tineri dotaţi cu drapele tricolore, l-au urmărit în această dimineaţă pe Regele Mihai prin Bucureşti, unde acesta a participat la mai multe evenimente cu ocazia Zilei Majestatii sale,REGELE MIHAI I . REGELE MIHAI I şi-a început ziua la Palatul Elisabeta, unde a acordat înaltul său patronaj Asociaţiei Motocicliştilor din România. Motocicliştii au primit această distincţie pentru promovarea sportului, dar şi pentru campaniile lor privind siguranţa în trafic. Regele a asistat încântat la o scurtă defilare a motocicliştilor pe o alee a palatului, printre exemplarele prezente numărându-se un trike (motocicletă cu două roţi pe spate). Motocicliştii au primit o diplomă din partea Regelui, după care s-au încolonat pentru a însoţi maşina Majestăţii Sale până la statuia Regelui Carol I, din Piaţa Revoluţiei. Aproximativ 100 de admiratori ai Regelui se adunaseră deja în jurul statuii, având la ei drapele sau coli de hârtie pe care era scris imnul regal. La sosirea alaiului, mulţimea a început să scandeze "Regele Mihai" şi să intoneze imnul. Mihai I a depus o coroană de flori la soclul statuii, a salutat admiratorii apoi a pornit spre Muzeul de Istorie, unde urma să fie lansată cartea "Lumea Regelui". Volumul "Lumea Regelui" s-a vândut în zeci de exemplare. Mai bine de 100 de admiratori au venit şi la acest eveniment, unde gazdă a fost coordonatorul volumului, Principele Radu. Sala Lapidarium a fost neîncăpătoare, astfel că, pentru a prinde un loc în faţă, mulţi dintre vizitatori şi-au lăsat bagajele pe pietrele inscripţionate datând din secolul IV înaintea erei noastre şi s-au strecurat cum au putut spre pupitrul unde stăteau Regele, Principele Radu şi Principesa Margareta.

Principele Radu a reamintit că Regele Mihai este decanul de vârstă al monarhilor din Europa, că au trecut 87 de ani de la prima sa încoronare şi că a rămas singurul şef de stat în viaţă care a condus o ţară participantă la cel de-al Doilea Război Mondial.TRAIASCA REGELE MIHAI I!!!Mai multe vezi pe www.gandul.info.com

sâmbătă, 7 mai 2011

Steaua-Sevillia 1986

Steaua-Sevilla '86. Cum a contribuit Steaua la una dintre marile trădări pe axa Barcelona - Real Madrid. Sevilla 86, începutul "coşmarului românesc"! Cum a contribuit Steaua la una dintre marile trădări pe axa Barca-Real Steaua sărbătoreşte 25 de ani de la câştigarea singurului trofeu european al fotbalului românesc. Dacă pentru români este un motiv de sărbătoare, "cea mai urâtă finală de Cupa Campionilor", a numit-o Ancelotti. Iar cel mai afectat este cu siguranţă Schuster, al cărui destin a fost legat într-un fel de români nu numai în cariera de jucător, ci şi în cea de antrenor.
"Multă lume mă întreabă de ce l-am schimbat pe Schuster. Am făcut-o pentru că nu am vrut să ajung la penalty-uri. Cu el în teren, nu credeam că putem înscrie. Nu făcuse un meci prea bun!", spune Venables .
Cearta cu Barcelona şi trădarea pentru Real!
Criza ce a urmat după înfrangerea în faţa Stelei a afectat relaţiile dintre Schuster şi Barcelona. Mijlocaşul a rezistat până în 1988 în Catalunia, dar s-a transferat la marea rivală de la Real Madrid după un proces de un an de zile cu conducerea Barcei.
Sevilla 86 a fost începutul coşmarului românesc pentru Schuster
Ajuns antrenor, neamţul a dat iar de români în 2003, atunci când Dinamo Bucureşti avea să elimine o echipă a lui Şahtior mult mai bine titrată şi cu un buget imens faţă de cel al "câinilor". A fost actul de naştere al unei echipe de vis a lui Dinamo, cu Zicu, Marica, Stoican sau Bărcăuan. Şi continuarea complexului românesc pentru Schuster...
Imediat după eliminarea din Cupa UEFA, Schuster a fost îndepărtat pentru a-i face loc unui alt român: Mircea Lucescu!
Între timp, fostul mijlocaş al Barcei l-a antrenat pe Cosmin Contra la Getafe şi a avut şansa unei "dulci" răzbunari: Beşiktaş, cu Schuster la conducere, a întâlnit în această primăvară Galata lui Hagi. "Regele" a fost demis însă până la derby-ul dintre cei doi granzi ai Turciei, iar Schuster trebuie să aştepte viitoarea ocazie.
"E cea mai urâtă amintire din viaţa mea! Şi acum am coşmaruri din cauza Stelei! Eram favoriţi, stadionul era plin de fani de-ai noştri, dar ne-a fost frică la penalty-uri. În semifinala de la Gotteborg, oricine ar fi bătut un penalty, ar fi înscris. Contra Stelei nu am transformat niciunul!..", a declarat englezul Terry Venables în AS
Steaua a avut in teren pe Duckadam, Iovan, Bumbescu, Belodedici, Barbulescu, Majearu, Balan (Iordanescu), Boloni, Balint, Lacatus, Piturca (Radu)
Barcelona: Urruti, Gerardo, Migueli, Alessanco, Julio Alberto, Victor, Schuster (Moratalla), Carrasco, Pedraza, Archibald (Pichi Alonso), Marcos

miercuri, 4 mai 2011

bin laden aduce profit pentru Barack

Potrivit sondajului efectuat dupa atacul lansat duminica de fortele speciale impotriva liderului al-Qaeda, 57% dintre americanii interogati spun ca apreciaza actiunile presedintelui american, fata de 46% la inceputul lui aprilie.

Fara nicio surpriza, Obama a inregistrat cele mai bune rezultate in domeniul luptei impotriva terorismului: 72% dintre persoanele intervievate spun ca au incredere in presedinte in ceea ce priveste acest subiect. 61% aproba gestionarea situatiei din Afghanistan, o crestere de 17 puncte in raport cu luna ianuarie.

Institutele de sondare anticipasera aceasta evolutie, dar avertizeaza asupra caracterului sau temporar: cota de popularitate a predecesorului sau, George W. Bush, crescuse in decembrie 2003, atunci cand Saddam Hussein a fost capturat, pentru a scadea ulterior in lunile urmatoare.

Si alte sondaje au confirmat cresterea cotei de incredere a lui Obama, desi mai modesta: Washington Post si institutul Pew o cifreaza la 56%, in crestere cu noua puncte intr-o luna, in timp ce CNN/Opinion Research vorbeste despre un procent de 52%, fata de 48% la inceputul lui aprilie. Sondajul cotidian Gallup, ale carui variatii sunt ponderate la trei zile, evalueaza cota de popularitate la 47% (+1 punct).
currentArticleTags = 'cota de popularitate,osama bin laden,barack obama';

marți, 3 mai 2011

Dans cu Shakira concurs PrimaTV

Trei invitatii dubla si un dans cu Shakira la concertul din 7 mai din Piata Constitutiei poti castiga daca trimiti la adresa concurs@primatv.ro o poza prin care sa aratati ca sunteti fan Shakira si datele tale.Poti posta poza pe wall-ul de Facebook al PrimaTV .Dans cu Shakira concurs PrimaTV.